Vi är båda föräldrar och vi är det tillsammans
 
I dag är det en bättre onsdag än vanligt, för jag ska i väg och äta middag med min kompis Azra i kväll. Hon fyller år på fredag, så det ska vi så klart fira! Och en kväll hemifrån behövs efter att jag hela förmiddagen haft en gråtande lillkille här hemma och gått runt och desperat, men så lugnt och fint som möjligt, sjungit "Blinka lilla stjärna", som har visat sig vara hans favoritsång.
 
Balans mellan mammarollen och ett liv som kan kallas "eget" tycker jag är otroligt viktigt, och jag är glad att jag har en man som håller med. Det har därför inte varit några problem för mig att gå hemifrån några timmar och ha program hemifrån. Vi har från början lärt Adde att mamma och pappa duger lika mycket, oberoende om han gråter och behöver tröstas eller om han ska matas eller annat. Jag upplever att vi kvinnor ofta är lite för snabba att döma våra män i sättet de sköter våra gemensamma barn, och jag har hela tiden tyckt att det är viktigt att Wiktor som pappa kan göra på sitt sätt och så gör jag på mitt sätt och om Adde gråter så behöver inte jag rusa fram och ta över, utan det är klart att Wiktor som Addes pappa kan hantera situationen lika bra. Vi är ju hans föräldrar tillsammans.
 
På samma sätt har vi båda egentid utanför "jobbet", om man ser mammaledigheten mitt jobb just nu. Wiktor har kvällar när han gör något kul eller extra hemifrån, och på samma sätt har jag kvällar hemifrån. Det funkar hur bra som helst och jag känner mig som en bättre förälder här hemma när jag även har möjlighet att göra annat och ladda ny energi i andra miljöer och med vänner. Dessutom tycker jag det är bra att Wiktor och Adde får egentid tillsammans, eftersom det annars är jag som har mest egentid med honom. Viktigt att de får bonda ordentligt!
H

Gud vad fin du är! :)

Svar: Oj, tack! :)
EVELINA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress