Tidig morgon
 
Det blev tidig väckning i morse, i och för sig inte tidigare än vanligt, men till skillnad från andra morgnar när jag kan unna mig att somna om efter den tidiga morgonamningen så steg jag upp i dag, så det blev väckning klockan sex. Jag hade nämligen bokat psykologtid på morgonen och tog bussen dit. Wiktor var hemma och tog hand om lillkillen så länge. 
 
Det var bra att få gå och tala med någon. Att bli förälder är på många sätt och allra mest härligt, men jag tror knappast jag är ensam om att känna att det också framkallar många tankar och känslor som man inte alltid riktigt vet hur man ska hantera, en hel del oro också för hur jag ska vara en så bra förälder som möjligt. Jag har i alla fall varit rädd för om jag ska klara av det, t.ex. klara av att förmedla en känsla till vår son att han är världens finaste, bra och duger på alla sätt, när jag inte alltid känner att jag själv är det, eller själv duger. Hur får man ihop den ekvationen?
 
Så då kände jag att det var bra att gå och prata med någon helt objektiv och utomstående om det, rekommenderar det till alla som känner likadant. Det blir annars så lätt att man sitter hemma och grubblar och så börjar tankarna snurra lite för mycket och blir onödigt jobbiga, särskilt när man är mammaledig och man redan i sig är ganska mycket hemma på egen hand och många gånger saknar någon att prata med direkt när man behöver det. Det är ju på många sätt en ny livssituation när man är mammaledig för första gången åtminstone, en hel del nytt att anpassa sig till och hitta sin plats i.
 
Så dagen har börjat bra, det är dessutom - 6 grader kallt och strålande solsken, perfekt väder enligt mig som annars alltid har för varmt. Ha en riktigt fin fredag nu alla! <3
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress