Kompisfika
 
I dag kom Azra hit på fika och piggade upp min och Addes dag. Det är bra med besök nu som då, för annars blir det lätt att man (eller åtminstone jag) bara går här hemma. Särskilt om man är som jag och trivs bra hemma och i eget sällskap. Adde låg och sov en stund i sin säng medan vi drack kaffe och åt örfilar. Det är så praktiskt med en säng som har hjul; av de babysaker som vi har skaffat är jag gladast över den sängen och över vår barnvagn (en begagnad Bugaboo buffalo). Det har varit jättebra att kunna flytta runt sängen i lägenheten, trots att vi bara bor i en minimal tvåa.
 
Kommentarer (4)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Sämre nätter men bra morgnar
 
God morgon på er! Vi har haft sämre nätter här nu med väckning en gång i timmen och en gång varannan timme, så har varit ganska så trött. Men jag steg ändå upp när Wiktor for till jobbet i dag för att hinna få en lugn morgon för mig själv medan Adde sov vidare i sin Batmanpyjamas. Som tur är han alltid på glatt humör, ler och jollrar när han vaknar på morgonen så då glömmer man snabbt den dåliga natten.
 
I dag ska jag fortsätta packa, har gjort det ett tag nu, för vi flyttar till vår nyinköpta lägenhet i mitten av december när den är helt färdig. Vad har ni för program i dag?
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Värt att fira!
 
I går träffades jag och min kompis Azra på restaurangen Kuja i Hagnäs. Stället var nytt för oss båda, och det var Azra som fått nys om det, vilket var bra för det var jättemysigt och maten var supergod! Azra fyller på fredag så vi firade det med middagen, och så fick jag reda på en grej tidigare i går som också behövde firas, så det var kul att vi kunde göra det på samma gång! Skriver mer om det senare när jag vet att jag kan berätta om det.
 
Det är otroligt skönt nu att kunna äta på restaurang utan att behöva fråga servitören om maten innehåller det eller det, som jag alltid gjorde när jag var gravid. Det var också första gången på över ett år som jag åt moules frites, en av mina favoriträtter, för jag åt inte pommes frites som gravid (eller annan skräpmat), var helt galet strikt med vad jag åt ... antagligen fööör strikt. Skönt att kunna tänja en aning på gränserna nu igen, för det var jättegott! Och kvällen var riktigt bra!
Kommentarer (2)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Vi är båda föräldrar och vi är det tillsammans
 
I dag är det en bättre onsdag än vanligt, för jag ska i väg och äta middag med min kompis Azra i kväll. Hon fyller år på fredag, så det ska vi så klart fira! Och en kväll hemifrån behövs efter att jag hela förmiddagen haft en gråtande lillkille här hemma och gått runt och desperat, men så lugnt och fint som möjligt, sjungit "Blinka lilla stjärna", som har visat sig vara hans favoritsång.
 
Balans mellan mammarollen och ett liv som kan kallas "eget" tycker jag är otroligt viktigt, och jag är glad att jag har en man som håller med. Det har därför inte varit några problem för mig att gå hemifrån några timmar och ha program hemifrån. Vi har från början lärt Adde att mamma och pappa duger lika mycket, oberoende om han gråter och behöver tröstas eller om han ska matas eller annat. Jag upplever att vi kvinnor ofta är lite för snabba att döma våra män i sättet de sköter våra gemensamma barn, och jag har hela tiden tyckt att det är viktigt att Wiktor som pappa kan göra på sitt sätt och så gör jag på mitt sätt och om Adde gråter så behöver inte jag rusa fram och ta över, utan det är klart att Wiktor som Addes pappa kan hantera situationen lika bra. Vi är ju hans föräldrar tillsammans.
 
På samma sätt har vi båda egentid utanför "jobbet", om man ser mammaledigheten mitt jobb just nu. Wiktor har kvällar när han gör något kul eller extra hemifrån, och på samma sätt har jag kvällar hemifrån. Det funkar hur bra som helst och jag känner mig som en bättre förälder här hemma när jag även har möjlighet att göra annat och ladda ny energi i andra miljöer och med vänner. Dessutom tycker jag det är bra att Wiktor och Adde får egentid tillsammans, eftersom det annars är jag som har mest egentid med honom. Viktigt att de får bonda ordentligt!
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Underbara kaffe
 
Alltså vi måste tala lite om kaffe. Sitter här och dricker morgonkaffet som bäst, bästa stunden på dagen! När jag går och lägger mig på kvällen ser jag till och med fram emot stunden när jag ska få dricka morgonkaffe följande morgon. Jag är helt tokig i kaffe. Allt känns bättre så fort man får kaffe i sig, man behöver inte ens dricka det; det räcker med att bara känna doften så säger det ping i huvudet, haha. Lite som med Pavlovs hundar. Så nu kan dagen börja! (Och det är helt okej nu om ni tycker jag är lite konstig, haha.)
 
Rosorna på bilden kom Wiktor hem med i fredags när vi firade månadsdag. Älskar dem! Vi har varit tillsammans i 7,5 år men uppmärksammar fortfarande vår månadsdag. När vi hade varit tillsammans ett år och dittills firat varje månadsdag skulle det ha känts konstigt att sluta med månadsfirandet, så vi bara fortsatte. Det sätter guldkant på vardagen.
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg