Midsommarmorgon
 
Det kändes lite ironiskt när jag steg upp i morse och började baka engelska scones till frukost och sedan slog på Gomorron Sverige och såg att britterna röstat för att gå ur EU. Själv hade jag trott att de skulle stanna, får se vad beslutet leder till i det långa loppet - vad tror/tycker ni om det hela?
 
Mina scones smakade i alla fall smaskens, även om de inte blev lika höga som äkta engelska scones - någon som har tips på hur man lyckas få till den perfekta höjden? Ääälskar äkta scones med clotted cream och sylt till (kanske det är min brittiska sida, som jag lyckades anamma som au pair i England för snart tio år sedan).
 
Frukosten blev alltså en härlig midsommarbrunch à la hemmastil, med scones, fruktsallad, yoghurt, müsli och kaaaffe. En av de större nackdelarna med att vara gravid (är i sjunde månaden) har för mig varit det begränsade kaffeintaget. Jag som brukar hälla i mig massor, och särskilt på morgonen, har varit tvungen att dra ner på konsumtionen rejält. Det gör i och för sig att jag njuter lite extra av den dos jag får dricka varje dag. Resten av dagen blir ganska lugn, ska skriva och sedan fixar jag och Wiktor lite god mat i kväll här hemma. I morgon åker vi till Tallinn. Hur firar ni midsommar?
 
 
Vår "clotted cream" fixade Wiktor till genom att blanda ganska hårt vispad grädde med mascarpone - jättegott! Sedan bredde vi också på ekologisk jordgubbssylt. Själva sconesen bakade jag så här:
 
Ingredienser:
 
50 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
3 tsk indiansocker (går lika bra med vanligt socker)
1/2 tsk salt
2,25 dl mjölk
1 1/2 tsk bakpulver
1 skvätt vaniljextrakt
 
Gör så här: sätt ugnen på 250 grader, blanda sedan de torra ingredienserna. Arbeta in det rumsvarma smöret med de torra ingredienserna och tillsätt sedan mjölk och vaniljextrakt. Arbeta till en jämn deg, ca 1-1,5 cm tjock. Kavla sedan ut degen och tryck ut rundlar med hjälp av t.ex. ett glas. Lägg rundlarna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugnen i ca 12 min, eller tills de är så där finfint gyllenbruna. 

Bon appétit!
rememberthiis.blogg.se

Glad midsommar :D

Svar: Tack detsamma! :D
Evelina Wilson

Amanda

Vilka fina bilder! Hoppas du får en fin midsommar! Kram

Svar: Tack och tack detsamma! :) Kram!
EVELINA

Azra

Blir smått lycklig över att du använde ordet rundel :D

Svar: Haha, bra när man kan göra någon lycklig med enkla medel ;) :P
EVELINA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like