En snabb presentation
Bilden är tagen i Norge i början av maj i år, när jag och Wiktor var i Oslo några dagar och hälsade på hans bror.
 
Finlandssvensk (österbottning), förlagsredaktör, gravid, gift, fnittrar för mycket (menar somliga) och har en förkärlek för lakrits, kaffe, svartvita komedier med Cary Grant och är blom- och boknörd. Så kanske man kan beskriva mig i ett nötskal, typ? Eftersom den här bloggen är ny skrev jag ihop en kort presentation om mig själv för ett tag sedan, och i dag känns det som en bra dag att publicera den. Jag inspirerades av Claudia Galli Conchas blogginlägg där hon presenterar sig själv. Jag lånade en del av hennes frågor och justerade dem lite så att de skulle passa in på mig. Ni får jättegärna presentera er själva och era bloggar också i kommentarerna, skulle vara roligt att veta mer om er, och på så sätt kanske andra hittar till era bloggar också!
 

­Namn: Evelina Wilson

Ålder: 29

Bor: I Helsingfors, Finland. I november/december flyttar vi till vår nyinköpta lägenhet i Esbo, en bit härifrån. Längtar!

Var har jag bott förutom i Helsingfors? Åbo, Korsholm, Stockholm, West Byfleet (England) och Charleville-Mézières (Frankrike). Har också tillbringat en längre period i Linz i Österrike. 

Familj: Min man Wiktor, våra katter Snosen och Stanley och från och med september i år en liten lillkille också.

Jobb: På pappret är jag historiker, men jag jobbar som förlagsredaktör.

Hur hamnade jag i Helsingfors? Flyttade hit 2009, efter att jag bott i Stockholm 1,5 år. Jag sökte in till en journalistutbildning här (som sedan blev mitt biämne när jag valde att byta huvudämne och bli historiker i stället), kom in på den och träffade dessutom Wiktor i samma veva som redan bodde här.

Vad skulle jag kunna äta ihjäl mig på? Lakrits och sushi – och inget av det får jag ju äta som gravid, så det finns risk för att jag faktiskt frossar ihjäl mig på det i höst, haha.

Hur lärde jag känna Wiktor? Vi träffades för sju år sedan på min födelsedag på en krog i Vasa, det klickade direkt och vi räknar det datumet som vår årsdag.

 Den 22 augusti 2015, vår bröllopsdag och en så otroligt härlig och lycklig dag!

 

Hur länge har vi varit gifta? Snart ett år, hjälp tiden går för fort! Vi gifte oss den 22 augusti 2015. Har funderat på att visa bilder från bröllopet här på bloggen, vad tycker ni om det?

Var är jag uppvuxen? I svenska Österbotten, i en minimal svenskspråkig by på landet i kommunen Korsholm nära Vasa.

Två stora hobbies? Läsa och skriva. Det har det varit sedan jag var fem år gammal. Jag var den där osociala tjejen som blev irriterad på dagistanterna när de tyckte jag var tvungen att umgås med andra i stället för att bara sitta i kuddhörnan och läsa, och när jag var i yngre tonåren insisterade mamma på att skjutsa mig till fester när jag helst av allt bara ville sitta hemma och skriva på helgerna. Med åren har jag tack och lov fått till den där sociala biten också och lyckats kombinera läsandet och skrivandet med att umgås med människor, haha.

Vad är jag nörd på? Filmer och blommor. Har en förkärlek för skräckfilm och gamla klassiska hollywoodkomedier, och när det gäller blommor började jag redan som 11-åring sova med tjocka böcker om trädgårdsodling ...

När har du BF? Den 15 september, så i morgon börjar vecka 30. Återigen: hjälp vad tiden går fort! De första 12 veckorna sniglade sig fram och nu är det bara typ 11 veckor kvar (förutsatt att lillkillen kommer i tid alltså).

 

Sarah

Fin bild på er :)

Svar: Tack! :)
EVELINA

Amanda

Grymt fin bild på er!

Svar: Tack snälla! ❤
EVELINA

linah

vilka fina bilder:D!

Svar: Tack! :D
EVELINA

Villa Grön

Vad roligt att läsa din presentation! Fint kort från er bröllopsdag:)

Svar: Tack! ❤ Vad roligt att höra!
EVELINA

fruborgenvik.se

Kul lista och superfin bild på er! Kort presentation om mig: Sissi, 28 år, gift, mammaledig med sonen Leo 4,5 månader gammal. Förresten du har BF på min födelsedag =)

fruborgenvik.se

Kul lista och superfin bild på er! Kort presentation om mig: Sissi, 28 år, gift, mammaledig med sonen Leo 4,5 månader gammal. Förresten du har BF på min födelsedag =)

Svar: Tack! Och vad roligt att få en presentation av dig :) Och kul också att jag har bf på din födelsedag :D
EVELINA

Lisa

Vilken fantastiskt härlig blogg du har, Evelina! Så härliga bilder och bröllopsfotot bara älskar jag!! :) Kul att komma in direkt till ett presentationsinlägg - blir spännande att hänga med framöver på din väg mot BF och GRATTIS till det, så roligt :)
Gillar dina två hobbies och har själv varit precis samma läsa/skriva-nörd! Precis som du har jag lärt mig kombinera det med det sociala men nog är det fortfarande underbart att försvinna in i sin egen värld! ;)

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir!! <3 Och vad roligt att höra att du också varit en skriv- och läsnörd, skönt att höra att vi är flera som fått lära oss att kombinera de två världarna! :D
EVELINA

isabelle

Du verkar vara en otroligt härlig människa! ♥

Svar: Oj, tack snälla! Din kommentar gjorde hela min dag ska du veta <3
EVELINA

Lovisa

Kul med en presentation! Jag har faktiskt precis också skrivit en "lär känna mig"-lista på min blogg. Coincidence? I think not.

Svar: Vad kul att du också skrivit en presentation, ska genast läsa den :)
EVELINA

Cornelia

Jag tycker också att tiden går huuur snabbt som helst! Det vore roligt att se lite bröllopsbilder :)

Svar: Tur att jag inte är den enda som känner så! Vad kul, då ska jag fixa ihop ett bröllopsinlägg :)
EVELINA

Miriam

Åh, vilken mysig blogg du har! :)
Lite kort om mig; Miriam, 23 år. Helfinsk men bor i en liten stad några timmar ifrån stockholm. Samlar på muminmuggar, älskar att hålla på i trädgården eller vara i naturen, drömmer om att bo vid havet och skulle vilja skriva en bok eller två. Kan helt hålla med dig om att hellre sitta inne och läsa och skriva än att vilja gå ut och vara omkring folk. För även när jag var där, med dom, så var jag långt borta i tankarna ändå ^^
Jag funderar också på att flytta till Finland, gärna Åbo eller Nådendal. Då jag pratar flytande finska så är inte språket ett hinder för mig, men min sambo tror att han skulle få problem då han knappt kan säga hej. Så kan ju flika in en fråga här - vad tror du om det? Finns det tillräckligt med svenskspråkiga så han klarar sig eller skulle han behöva gå några språkkurser först? Haha :)

Svar: Hej och tack för din kommentar! :D Och roligt att få veta lite om dig också, roligt att du tycker om att skriva och hålla på i trädgården du också och att du är finsk! :)
Det är svårt att säga, det beror väldigt mycket på var man bor, i allmänhet så får man så klart betydligt lättare jobb om man kan finska, men det beror också på i vilken bransch han är för i vissa branscher är jobbspråket mera engelska t.ex. än finska och då borde det gå bra :) Själv jobbar jag helt på svenska, så det finns också vissa arbetsplatser (men inte så många) där man klarar sig enbart på svenska. I Åbo finns det ju ganska många svenskspråkiga så det sociala borde fungera där, liksom i Österbotten. Det kanske skulle vara bäst om han söker jobb först och sedan flyttar ni till den stad där han får det om ni verkligen vill ge det ett försök? :) Lycka till! :)
EVELINA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like