En sommardag i Borgå
 
Hej på er! Nu kommer en bildbomb från gårdagens besök till Borgå. Det låter lite konstigt att vi under alla våra år i Helsingfors aldrig besökt staden ordentligt, eftersom den ligger så nära Helsingfors. Men det blir lätt så när man inte har bil. Hur som helst så tog vi båten J. L. Runeberg dit genom skärgården i går morse. Färden var ganska lång, nästan fyra timmar, men vi ställde in oss på att vi hade semester, tog det lugnt och tittade på omgivningarna.
 
 
När vi kom fram tog vi en fika ute i solen på Café Helmi. Jättegott! Vädret var soligt hela dagen, och det var otroligt varmt och kvavt - för varmt för mig som alltid alltid har för varmt, men vi svettades vidare genom stan, gick en runda och kikade in i butiker för att få paus från solen ibland. Det var orienteringstävling på gång, så stan var full av människor och kamerateam från tv.
 
 
En riktigt lugn och bra dag i en mysig stad, med tanke på det somriga vädret var det en perfekt dag att åka dit och slippa vår klimakterieheta lägenhet. Vi avslutade med att äta mat på Zum Beispiel. Det var första gången sedan jag blev gravid som jag åt hamburgare och pommes frites, har försökt undvika sådan mat allt vad jag kunnat, men det var svårt att hitta någon annan mat som jag kunde äta där i stan i går. Jag äter ju i första hand vegetarisk mat, och utbudet på sådana rätter var inget vidare och ofta hade de ersatt köttet med en stor bit getost ... och det får man ju inte äta som gravid. Så då blev det en vegansk burgare i stället, riktigt god och lite annorlunda än andra veganska burgare jag ätit. Klockan sju tog vi bussen hem till Helsingfors där planen var att vi skulle se en film. Det slutade med att Wiktor såg filmen och jag somnade på soffan, haha.
 
 
Cornelia

Vad fint det ser ut! Det låter som värsta bra sommardagen :)

Svar: Tack! Den gamla delen av stan är jättefin och mysig, perfekt sommarstad :)
EVELINA

FrökenTV, bloggen om tv och film

mys

Svar: Det var det verkligen :)
EVELINA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like